Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

KROMIog voksne

KROMI
og voksne

De færreste av oss går gjennom voksenlivet uten å få småskader og «vondter» med ujevne mellomrom. De fleste leger seg selv, men jo mer voksen man blir desto lenger tid bruker kroppen på restitusjon. Tilbudet fra KROMI til deg er todelt: Vi hjelper deg å forebygge skader og gjøre kroppen sterkere og mer motstandsdyktig, og vi har en stor stab med terapeuter som hjelper deg raskere i gang igjen etter skade, sykdom eller slitasje. På KROMI har vi svært gode behandlingsresultater å vise til – på «vondter» og skader fra topp til tå.

 • Hva kan vi hjelpe med?

  Dersom en plage har fått utvikle seg, behandler vi voksne mennesker innen fire forskjellige kategorier:
  1.  Plager som har vært der i lang tid, kanskje helt fra barndommen. Plagene kan være kroniske smerter og ofte mange steder i kroppen. Vi mener vi har spesiell kunnskap, kompetanse og erfaring med dette. Selv om du har hatt problemet lenge, opplever vi at mange får god bedring.
  2.  Plager du som voksen har i forbindelse med svangerskap og fødsel.(Kromi Kvinnehelse) Selv om du ikke har plager så er opptrening etter fødsel viktig.(Kromi MAMMAtrening)
  3.  Plager og skader som er utviklet ved belastninger i arbeidslivet, hjemmearbeid, idrett eller fritid.
  4.  Plager og skader som har oppstått i forbindelse med ulykker, skader og operasjoner.

 • Ankel, fot og knesmerter

  Den nedre delen av bena er naturlig nok svært utsatt for skader og overbelastning. Noen får smerter i daglig aktivitet, noen får dem i arbeid som å stå lenge på harde gulv og noen får plagene i forhold til trening og fritid. Kneskader preges av smerter i leddbånd og sener, jumpers knee, menisk-skader, skjevheter og ustabil muskulær kontroll. I ankelen er det ofte begrenset mobilitet kanskje som følge av tidligere skader. Akilles-smerter er ofte påvirket av hvordan ankelen fungerer. Foten er komplisert med mange knokler, leddbånd, muskler og sener som påvirker hverandre. Mange som kommer til oss har hatt plager lenge, men det betyr ikke at de ikke kan få bedring. I behandlingen ser vi på helheten. Hvordan hver enkelt muskel og hvert enkelt ledd fungerer sammen. Hos oss på KROMI jobber vi med manuelle teknikker på ledd, spesifikk trening av muskler, forandring av bevegelses mønstre, trykkbølgebehandling for smerteområder og triggerpunkt behandling.  Vi tilpasser såler der vi ikke får nok bedring i skjevheter ved trening og øvelser.

 • Whiplash og nakkesleng

  For å få en god bedring på nakkesleng eller whiplashskader må behandleren ha god forståelse av spesifikk leddbevegelse, leddbåndsstabilitet og muskelbruk rundt leddene, og hvordan dette skal settes i sammen til gode hensiktsmessige bevegelser. Hos oss på KROMI har vi god erfaring med dette, og selv om det er lenge siden skaden oppsto, og du har prøvd «alt», er det ikke til hinder for at du vil oppleve bedring hos oss.

 • Skuldersmerter

  Skuldersmerter kommer som regel etter dynamiske eller statiske fysiske belastninger i arbeid eller fritid, eller etter traumer. Vi på KROMI har god erfaring på dette området. Vi bruker våre fagkunnskaper om ledd og muskler sammen med ultralydvurdering og objektiv muskeltesting for å sette diagnose. Diagnosen blir som regel ganske detaljert. Hvis det er nødvendig, henviser vi til røntgen, MR, CT eller legespesialist. I behandlingen bruker vi den detaljerte informasjonen til å bedre leddets bevegelighet, muskelstyrke og balanse. Hvordan du bruker armen i arbeidet ditt (ergonomi), og hvordan du kan bruke og trene armen generelt. Vi bruker trykkbølgebehandling der det er nødvendig. Triggerpunkt behandling med nåler eller trykk og laser er også ofte med som en del av løsningen.

 • Albuesmerter, muse-arm og tennisalbue

  Klinikken har behandlet albuesmerter med veldig gode resultater i mange år.  Det er ikke nødvendig å gå med albuesmerter, muse-arm, albue tendinose, golf-arm eller lignende. Vi var de første i området som tok i bruk trykkbølge som behandlingsform. Bent Brask har vært foredragsholder på en verdenskonferanse for trykkbølge bruk og fant opp uttrykket og undersøkelsesteknikken «shocation.» Det er vanligst med smerter på yttersiden av albuen. Dette blir ofte kalt tennisalbue, og ble tidligere beskrevet som en betennelse, men nyere forskning har vist at det dreier seg snarere om slitasje. Derfor er det mange som opplever at betennelsesdempende medisiner har liten/ingen effekt. Golfalbue er tilsvarende tennisalbue, men er lokalisert på innsiden av albuen. Denne tilstanden ser vi ofte, men er ikke på langt nær like hyppig som smerter på yttersiden av albuen. Muse-arm blir ofte brukt om tilstander i armen som følge av hyppig og statisk databruk. Denne smerten er somregel på yttersiden, men kan involvere hele underarmen og hånden. Dette er en veldig uspesifikk betegnelse og kan omfatte mange ulike årsaker og smerter, deriblant tennisalbue og golfalbue. Å finne og identifisere den smertefulle strukturen, er sjeldent problematisk hos oss. Men årsaken til hvorfor man har fått en slik overbelastning kan være mer komplisert. Her hos KROMI undersøker vi nøye hele armen og nakken som kan bidra til problemet. Målet med undersøkelsen er å finne en klar årsak til plagene for så å behandle riktige strukturer.

 • Leddbåndskader

  Leddbåndskader i voksen alder kommer som regel ved traumer i arbeid eller fritid. Skulderskader, kneskader, eller ankelskader er de mest vanlige. Skadene kan variere fra en liten strekk til en skade som trenger operasjon. I vår KROMI-sjekk bruker vi ultralyd, og kan henvise til røntgen, MR, og vurdering av operasjon når det er nødvendig. I behandlingen er opptrening et vesentlig tiltak for å bedre og lindre skaden. I treningen bruker vi bevegelsesanalyse for å påvise om det var svakheter eller ustabiliteter i ledd og muskler som bidro til skaden.
 • Rehabilitering

  Svært mange som har blitt operert for skader i rygg, nakke, skulder, hofte, kne og ankel, kommer til oss for rehabilitering. Vi har svært gode resultater og vise til – ikke minst blant pasienter som har hatt skade i rygg og/eller nakke. Ofte når rekonvalesensen tar lenger tid enn forventet, kan vi bidra.   Der operasjonsresultatet ikke ble som forventet, kan det være på grunn av tilleggsplager rundt operasjonsområdet. Å behandle disse kan bety stor forskjell. Vi har også behandling og opptrening etter bruddskader, og for de som har vedvarende plager etter at bruddet er grodd.