Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Bli kjent medKROMI Terapeutene

Bli kjent med
KROMI Terapeutene

Velkommen til presentasjon av våre terapeuter.
Kromi er et senter der alle terapeutene spesialiserer seg innen sine fagfelt. Vår arbeidsmetodikk tar utgangspunkt i kroppen som helhet når vi søker etter å finne riktig løsning for pasienten. Det gjør at vi ofte blir kontaktet av personer med litt mer komplekse skader og plager.
Alle terapeutene hos Kromi har fysioterapi som grunnutdanning, og alle jobber selvsagt med de «vanlige» skadene som fysioterapeuter behandler. Vi bruker dessuten ofte ultralyd i undersøkelsen. Det hjelper oss til å lokalisere skaden med stor nøyaktighet, noe som igjen øker sjansen for at behandlingen får et godt og varig resultat.
Klikk på navnene under og les hva de forskjellige terapeutene har som sine spesielle fagområder.

Bent Brask - Teamleder og Gründer

Bent Brask - Teamleder og Gründer

Bent Brask - Teamleder og Gründer

Hei, Jeg er Bent og har vært daglig leder for KROMI-Helse og Manuell Terapi Klinikken siden 1994. Litt om meg:1984 – Utdannet Fysioterapeut, The University of Iowa.  1993 – Manuellterapeut, NFF, Norge. 1995 – Spesialist i manuellterapi, NFF. Godkjent veileder for manuellterapi utdannelsen i Norge.1974-1981 – Landslagssvømmer, lagkaptein, rekordholder og deltager i OL, VM, EM.1977-1981 – Idrettsstipend og lagkaptein ved University of Iowa, Swim Team.

I mange år har mitt fokus vært nakkeproblemer og hodepine. Sten for sten har en forståelsesmodell blitt bygd, og når resultatene vises er arbeidsdagen givende.Etter mange år i faget opplever jeg også gleden med å ha barn og ungdom rundt meg hver dag og å kunne hjelpe dem. Min spesielle interesse er relasjonen med hvordan kroppen fungerer i forhold til adferd, psyke og læring.

Jeg har jobbet hardt med å bygge opp en klinikk med faglig kvalitet og utvikling. I et miljø som engasjerer blir jeg litt bedre hver dag og klinikkens fantastiske resultater motiverer.Velkommen til oss! Jeg tror at du ditt barn får en fin opplevelse når dere kommer hit.

 

Magdalena - Fysioterapeut

Magdalena - Fysioterapeut

Magdalena - Fysioterapeut

Litt om Magdalena
Hei, jeg heter Magdalena. Jeg jobber spesielt med nakkehelse, kvinnehelse og seniorhelse. Jobben ved Kromi fikk jeg fordi jeg liker å behandle ved å bruke hendene. Dyp medisinsk massasje, Ergon IASTM teknikker og dry needling (nåler), i sammen med øvelser og trening, er noen av behandlingsmetodene som jeg bruker. Ergon kommer fra hellas, inspirert av de gamle greske behandlingsmetodene.
Jeg kommer fra Polen hvor jeg har jobbet i 10 år som treningssenter leder. Fysioterapiutdannelsen tok jeg etter hvert, fordi jeg ønsket å hjelpe mennesker med sine individuelle utfordringer på en enda bedre måte.

NAKKEHELSE
Jeg er en del av Kromi-teamet som jobber med langvarige nakkesmerter, hodepine og kroniske smerteplager. Det er et område som vi har spesialiserte oss på, her på Kromi Helse. Jeg jobber med å redusere spenninger og øke sirkulasjonen i musklene i nakke, hode, skuldre og rygg. Jeg jobber også med det rehabiliterende opptreningsprogrammet.

KVINNEHELSE
Jeg har gjort en utvidet studie innen kvinnehelse, med spesiell fokus på barseltiden og tiden etter fødselen. Jeg mener det er viktig at vi damer tar vare på bekkenbunn og at vi trener opp kroppen i denne perioden av livet. Jeg bruker hypopressiv trening som er en ny og effektiv treningsmetode etter fødsel som også brukes ved diastase. Ved smerter i bekkenleddsyndrom og ryggplager samarbeider jeg også med manuellterapeutene Bent Brask og Pål Gunnar Olsen som har stor erfaring med fødselsrelaterte plager. De tar også vare på ditt barn hvis det er mye gråt, ammeproblemer eller skjevheter.
Svangerskap, fødsel og barseltiden er en fantastisk periode av livet, men også stressende. Jeg tilbyr også en avslappende og spenningsreduserende massasje. Velkommen!

SENIORER
Å jobbe med eldre mennesker er et område som jeg stortrives med. Kromi Helse har opplevd at den skånsomme behandlingsformen som har blitt utviklet for barn og ungdom også fungerer veldig bra for eldre. Mange eldre har plager de ikke trenger å ha. Ved siden av benkebehandling gir jeg øvelser som kan bedre plager eller balanse. Jeg tilbyr også en behagelig dypmassasje som er en oppmykende opplevelse og en bevegelse av stive ledd.

Det at vi kan utvikle oss og lære nye ting hele tiden mener jeg er noe av det fineste med fysioterapi. Jeg har store ambisjoner om å endre pasientens tilstand. Det vakre øyeblikket i arbeidet mitt er når jeg kan se en lettelse og avspenning i pasientens ansikt.

 

Pål-Gunnar - Fysioterapeut og Manuellterapaut

Pål-Gunnar - Fysioterapeut og Manuellterapaut

Pål-Gunnar - Fysioterapeut og Manuellterapaut

Pål Gunnar heter jeg, og har jobbet i faget siden 1991 da jeg var ferdig fysioterapeut i Oslo. Jeg har jobbet i tverrfaglig team med rehabilitering av nevrologiske, geriatriske og ortopediske pasienter, og interessen innen denne delen av faget bidro til at jeg tok master i manuellterapi i 2009-2010 i Bergen. Dette endret fokus og måten å jobbe på i stor grad. Det å være primærkontakt er en spennende og viktig del av min hverdag som gir jobben en ny dimensjon.

Med tiden har jeg spesialisert meg på behandling av spedbarn. Jeg opplever det som en spennende og utfordrende gruppe å jobbe med, særlig fordi vi behandler spedbarna og foreldre i like stor grad. Det å oppleve at både barn og foreldre får en god hverdag, og se den fantastiske utviklingen som skjer i de første månedene, er svært tilfredsstillende og motiverende, og vi vet at dette kan gi store helsegevinster på lang sikt.

I tillegg jobber jeg mye med hodepine. En plage som uavhengig av alder kan gi redusert livskvalitet. Dette er utfordrende med tanke på å være presis i diagnostisering og dermed kunne gi rett behandling. Dette endrer livet for mange i forhold til familie, sosialt liv og jobb.

Per Christian - Osteopat og fysioterapeut – Ansvarlig for Barneidrett

Per Christian - Osteopat og fysioterapeut – Ansvarlig for Barneidrett

Per Christian - Osteopat og fysioterapeut – Ansvarlig for Barneidrett

Jeg heter Per Christian og er utdannet både fysioterapeut og osteopat DO MNOF. Jeg er lidenskapelig opptatt av muskler og ledd og hvordan kroppen fungerer. Jeg ivrer alltid etter å lære mer om kroppen og fordyper meg stadig i nye temaer.

Det jeg synes er så spennende med å jobbe som osteopat, er hvordan man gjennom den innledende samtalen og en grundig undersøkelse ser årsak-sammenhenger i kroppen. Som hvordan en skjevhet i bekkenet kan være en medvirkende årsak til dine smerter i skulderen.

Jeg jobber med alle typer plager i muskel- og skjelettsystemet. Alt fra kroniske plager som har vart i mange år, til akutte smerter som akkurat har oppstått. Jeg ser på det som et stort privilegium å kunne hjelpe deg med dine plager og få deg tilbake til en hverdag uten restriksjoner. Jeg er flink til å jobbe med barn og jeg er veldig opptatt barns motoriske utvikling og har stort fokus på koordinasjon og balanse.

Simen - Psykolog

Simen - Psykolog

Simen - Psykolog

Hei! Jeg heter Simen og er autorisert psykolog.
Jeg er en vennlig og engasjert kar fra Fredrikstad, som brenner for å hjelpe mennesker til å få bedre livskvalitet. Det gjelder flere områder; Håndtering av smerter, vedvarende sykdom, tankekjør, og søvnvansker, depresjon og ulike former for angst. For å forstå disse elementene godt nok har jeg i likhet med de andre terapeutene ved Kromi en biopsykososial forståelsesmodell. Dette handler om at mennesker må forstås både ut ifra sin kropp, sitt miljø og sine tanker og følelser.

Jeg har god erfaring med å arbeide både med barn, ungdom, og voksne. Jeg er opptatt av å få mitt opplegg til å passe så godt som mulig for mine klienter. Når vi blir kjent gjør vi derfor en god utredning, slik at vi får en god felles forståelse av utfordringene som foreligger. Videre enes vi om mål å jobbe etter, og behandlingen vil fokusere på å trene opp dine ferdigheter for å jobbe mot oppnåelse av disse målene. Jeg kan praktisere på norsk og på engelsk.

Jeg har spesiell interesse innenfor tre felt. Helsepsykologi, som er den delen av psykologien som omhandler hvordan vi forholder oss til kroppslige tilstander, utmattelse, samt smerter. Metakognitiv terapi, en svært godt dokumentert og effektiv terapiform for blant annet angstlidelser, traumer og depresjon. Jeg starter Masterclass i metakognitiv terapi i 2022. Sist men ikke minst, sexologi, som omhandler håndtering av ulike utfordringer innenfor seksuallivet, og opprettholdelse av seksuell helse.

 

Marit - Autorisert fotterapeut

Marit - Autorisert fotterapeut

Marit - Autorisert fotterapeut

Hei jeg heter Marit, og er autorisert fotterapeut
Jeg har vært fotterapeut lærer, og er utdannet innen diabetes.

Trenger du fotbehandling?
Behandling av hard hud, klipp og slip av tykke negler?

Om du ønsker en avslappende og helsefremmende time for «slitne føtter», så er du hjertelig velkommen!

 

Kromi Panda - Barnas terapeut

Kromi Panda - Barnas terapeut

Kromi Panda - Barnas terapeut

Hei; Jeg heter Panda og har jobbet hos Kromi i mange år. Jeg har vel ikke sånn utdannelse som de andre her har, men jeg er veldig populær hos alle barna som kommer hit.

Jeg har noen kurs: «Hvordan være mottagelseskomite og å la barn klemme meg» «Hvordan sitte ved siden av et barn som synes det er skummelt her» «Hvordan ha brytekamper med barn som trenger å få ut energi.» Dette liker jeg ikke så godt bestandig, men jeg klarer det fint, synes jeg. «Hvordan ligge på magen til et barn (og få en klem) som samtidig får behandling.» Bent lærte meg det. Det er favoritten min, og jeg er flink. Hvis barna vil ha meg med inn til behandlingen, gjør jeg veldig gjerne det.

Jeg synes det er fint å være her fordi jeg har sett at de barna som synes det er litt skummelt å gå til doktor’n synes det blir litt mindre skummelt når jeg får bli med. Og det fine er at jeg jobber her. Det er til og med bambustrær her, bare for meg!

Rebecca - Driftsansvarlig

Rebecca - Driftsansvarlig

Rebecca - Driftsansvarlig

Jeg er adjunkt med utdannelse fra The University of Iowa, og Høyskolen i Østfold og har vært driftsansvarlig på Kromi Helse siden 2006. Jeg ønsker å gjøre en forskjell i menneskers liv, og som lærer gjorde jeg det. Nå som jeg er en del av lederteamet på Kromi Helse, er jeg med på å utvikle et konsept der vi hjelper stadig flere mennesker til en bedre hverdag, og en bedre fremtid. Det vil jeg fortsette å bruke tiden min på.

Hos oss hjelper vi mange familier. Det begynner ofte med at barna trenger litt hjelp, etterfulgt av hjelp til mor og far. Jeg har jobbet i mange år som lærer for barn og ungdom, og med jobben her kan jeg være en del av et unikt team som hjelper mennesker i alle aldre.

Her på KROMI er det ofte jeg som både oppmuntrer kundene våre, og bidrar til gode løsninger for de som tar kontakt med oss. Har du ikke vært hos oss, og tar kontakt, er jeg klar til å bidra slik at også du vil få en bedre hverdag.

 

Tonje - Psykomotorisk fysioterapeut

Tonje - Psykomotorisk fysioterapeut

Tonje - Psykomotorisk fysioterapeut

Tonje Bringa Lindberg er utdannet psykomotorisk fysioterapeut med mastergrad i Klinisk helsearbeid-
Sammensatte helsetilstander ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun skrev sin masteroppgave om
psykomotorisk fysioterapi til ungdom med stressrelaterte plager.
Hun jobber med driftstilskudd med hovedvekt på barn, ungdom og unge voksne (fra ca. 10 år).
Tonje anvender Den Ressursorienterte Kroppsundersøkelsen (ROKK). Ut ifra denne ser hun etter
spenninger, pust, balanse, holdning, tyngdepunkt og bevegelse/funksjoner. I hovedtrekk ser hun etter
«forsvaret» til pasienten. Vi har våre overlevelsesinstinkt som beskytter oss. Hos personer med ulike
belastninger kan dette forsvaret bli værende uten hensikt. Pasienten kan reagere på ting som kan
minnes om andre ting bevisst eller ubevisst. Min jobb er å utforske sammen med pasient, historien og
bevisstgjøre mønstre som har satt seg kroppslig.
Ta kontakt på E-post: post@kromi.no


Hva er psykomotorisk fysioterapi?
Psykomotorisk fysioterapi retter seg mot bevisstgjøring og endring av
spenningstilstandene i kroppen og gir økt fortrolighet og kontakt med egen kropp. Pust og
spenningstilstand i muskulatur endrer seg i forhold til hvordan vi har det med oss
selv. Vedvarende spenningsmønster kan låse seg over lengre tid og gi smertetilstander i muskel,
skjelett og sener. Livsbelastninger, stress, traumatiske opplevelser og vedvarende belastninger
virker inn på vår kropp og kroppsopplevelse. Psykomotorisk fysioterapi har som mål å være
hjelp til selvhjelp. Følelsene leves i kroppen … vi holder pusten, biter tennene sammen og svelger
klumpen i halsen, mens hjertet dunker i brystet.

 

Behandlingen tilbys til:
barn, ungdom og voksne
– de som har smertetilstander i muskulatur som kan ha vedvart over tid
– de som plages av anspenthet
– de som har plager relatert til pust
– de som har angst, depresjon, spiseforstyrrelser, traumer eller ulike tretthetstilstander
– de som ønsker å forebygge kroppslige plager i forbindelse med arbeid/skole og i sosiale
relasjoner
http://fysio.no/Pasientinfo/Pasientbrosjyrer/Psykomotorisk-fysioterapi