Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Barn og idrett

Barn og idrett

Vi i KROMI er opptatt av at barn og ungdom skal ha en god og sikker oppvekst. Idrett er en viktig arena for en slik utvikling. Alle terapeutene som jobber ved klinikken har en idrettsbakgrunn. Vi er opptatt av de som skal til toppen, men like opptatt av de som faller utenfor og ikke får det til.

 • Prestasjon

  Vi kan hjelpe utøveren slik at han eller hun kan være sikker på at kroppen fungerer så bra som mulig i ledd og muskler, og at treningen og framgangen dermed ikke blir hindret av kroppslige begrensninger. Vi har barn som ligger bakerst i køen og har hatt problemer med å løpe, men som ender opp blant de bedre på laget. Vi har også barn som gjør det veldig bra, men som får utfordringer som bremser veien mot toppen.

  Prestasjon
 • De som ikke helt får det til

  Det er alltid noen som ikke får det helt til. Men vårt mål er at alle skal kunne delta selv om det ikke alltid er lett. Noen bærer på emosjonelle arr etter dårlige fysiske opplevelser, og disse barna kan vi ofte hjelpe. Vi bedrer deres motoriske grunnferdigheter og hjelper dem til å få bedret teknikk.

  De som ikke helt får det til
 • Forebygging

  Det forebyggende arbeidet for skadeutsatte idretter er veldig viktig. Vi har nå fått et avansert KROMI-bevegelseslaboratorium for detaljert vurdering og oppfølging av ugunstige bevegelser og muskelkontroll. Her tester vi leddmobilitet, objektiv muskelstyrke og balanse, høyhastighetsfilm av en rekke bevegelser og vi vurderer alt i detalj. Her går forebyggende og prestasjonsfremmende arbeid hånd i hånd. Vi gir spesielle tilbud til lag og grupper.

  Forebygging
 • Belastningsskader

  Dette er skadene som kommer og blir der. De er plagsomme og reduserer nivået og gleden med idretten. For mange kan det være slutten på idrettskarrieren. Dette er vi veldig gode på. Slike skader omfatter som regel knær (jumpers knee, patelar sene, Schlatters), ankler, achilles, smerter under foten, plantar fascitt, hæl- og ryggsmerter (lumbago).

  Belastningsskader
 • Traumer og akutte skader

  De vanligste skadene er korsbånd-, ankel- og leddbåndskader. Vi behandler dette, og våre terapeuter har lang erfaring og gode resultater å vise til.  Men aller best er vi på traumeskaden som ikke går over etter forventet tid – traumer til nakke/hode, whiplash, ryggskader i brystryggen og korsrygg, ankel, fot og kne. Forståelsen av nakke og ryggraden hos barn og ungdom er noe av vår spesialitet. Strekkskader og skulderskader kan også være utfordrende, og der de ikke går over, er vi et sted for en ny vurdering.

  Traumer og akutte skader
 • Dårlige opplevelser

  Barn og ungdom skal trives med idretten. Likevel møter vi de som har fått vanskelige tanker på grunn av skader eller dårlige psykiske eller sosiale opplevelser. Vi ønsker å ta dette på alvor og har derfor psykolog og et team med terapeuter som ønsker å hjelpe.
  Dårlige opplevelser
 • Skjevheter i kroppen til barn og ungdom

  Skjevheter i kroppen kan lede til plager senere i livet. Når vi jobber med dette, er det helheten i hvordan kroppen utvikler seg som er viktig. Skjevhetene vi jobber mest med er fot-buer som faller ned (plattfot), ankler som faller inn, knær som går innover (kalvbent, valguserende knær), høydeforskjell i hofte og bekken, skjevheter i ryggen (skoliose), høydeforskjell i skuldre og skjev hodestilling. Mange tror at det ikke går an å gjøre noe med dette, men det er ikke tilfelle. Som en del av vår tilnærming bruker vi forskjellige såler, men målsettingen er at barnet på sikt ikke skal trenge dem.
  Skjevheter i kroppen til barn og ungdom