KROMI
Mamma eller gravid
Gravide, nybakte mammaer, inkontinens problematikk og bekkenproblemer – dette er områder der vi i KROMI er spesialister og antakelig blant dem med lengst erfaring. Vi jobber med hver enkelt individuelt – både med behandling og trening, bl.a. med gruppetrening for nybakte mødre og de som snart blir det. Vi jobber også i team med manuellterapeuter rundt de vanskelige bekkenløsningsproblemene. Her har vi samlet en del av de behandlingene vi tilbyr.
-
Bekkenløsning og ryggplager
Graviditet og fødsel er en stor belastning på kvinnekroppen og spesielt for bekken og nedre rygg. For noen blir belastningen så stor at kroppen tar skade av det. Ved klinikken har vi solid kompetanse på behandling og opptrening for de som har fått bekkenløsning. Vi setter sammen team med de terapeutene som har nettopp slike plager som spesialfelt.
-
Inkontinens og smerter i underlivet
Muskulaturen i bekkenbunnen danner «gulvet» i kroppen. Den ligger rundt urinrøret, skjeden og endetarmen og holder vekten av indre organer. Men under svangerskapet og fødselen blir muskulaturen svekket gjennom hormonpåvirkning og vekten av foster, fostervann og livmor. 30-40 % av gravide opplever urinlekkasje i løpet av svangerskapet og ca. like mange opplever det etter fødsel. Dette kan være svært ubehagelige plager, men heldigvis – hos oss har vi gode resultater å vise til.
-
Trening under svangerskapet
Kjernemusklene er den muskelgruppen det er aller viktigst å trene. Det er de stabiliserende musklene i mage, rygg og bekkenbunn. Musklenes viktigste oppgave er å stabilisere ryggen mens resten av kroppen beveger seg. Disse musklene jobber statisk og de må kunne tåle mye. Å trene mens du er gravid gir deg en rekke fordeler. Dette er noen av dem: – Økt velvære og overskudd – Bedre selvfølelse – Bedre hjerte- og kretsløp – Færre plager som leggkramper, halsbrann, kvalme, hevelser i beina, hemoroider og åreknuter – Mindre risiko for svangerskapsforgiftning – Bedre søvn – Bedre fordøyelse og regulering av kroppsvekten – Lettere fødsel – Kortere restitusjonstid etter fødselen
-
Amming
Når du og barnet ditt har utfordringer med ammingen, har det ofte noe med kroppen til babyen å gjøre. Hos KROMI har vi terapeuter som har nettopp slik problematikk som sitt spesialfelt. De jobber med babyens leddmobilitet og gir deg informasjon om hva du selv kan gjøre.
-
Trening etter fødsel
Når skal jeg begynne? Og hvor mye skal jeg trene? Det finnes ikke noe fasitsvar, bortsett fra at det er viktig å komme i gang med trening. Vi hjelper deg med treningsprogrammet, og du trener i gruppe. Trening er morsommere sammen med andre!
-
Mammatrening
Etter den første perioden som mamma, går du gradvis inn i en ny fase. Det blir mye løft, bøying og bæring – nye belastninger som krever styrke. Mammatreningen hos oss gir deg styrken du trenger. Vi trener i små grupper med 6-8 personer, og alle får tilbud om testing av styrke, funksjon og balanse før og etter treningsperioden.