Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Tur for de skakke og skjeve

I dag er det igjen klart for tur med oppmøte på oversiden av Stjernehallen 11.00 for deg som ikke ønsker eller kan gå fort eller langt. Over 30 møtte opp sist, blir du med i dag?

Mandag 6. mai startet det som skal bli faste mandagsturer for de som ønsker eller ikke kan annet enn å gå sakte ute i naturen. Av oppmøtet og kommentarer å dømme er dette et tilbud som har vært sårt etterlengtet, med over 30 deltakere. Her var det folk på rehabilitering, noen med stokker, staver eller krykker, og noen som er aktive turgåere ellers, men føler at tempoet ikke er som før.

Godt å lufte hodet

Kathleen Syversen (71) har vært aktiv hele sitt liv og deltatt på den kjente pilegrimsveien til Santiago de Compostela flere ganger, og også fra Oslo til Trondheim. Hun leste om turen på Facebook, og tenkte at dette var noe for henne.

– Jeg sliter med senskader etter kreft, og kan ikke gå så langt lenger. Jeg går jo ellers og, men det er enklere med sånn som dette, der man skal møte opp til en tid. Et veldig fint tiltak, også for å støtte opp om nærmiljøet. Det er sosialt, og jeg foretrekker å trene ute, for her får man luftet hodet samtidig.

Kathleen Syversen

Fortropp på over 90

Turen gikk fra oversiden av Stjernehallen frem til dammene. Der ble det pause, der alle dro frem nistepakke og termos og fikk en hyggelig prat med sidemannen og ble litt bedre kjent.

Tid for niste og hyggelig prat

Etterhvert gikk turen videre på turstiene langs dammene, noen i raskere tempo, andre saktere. Ble det store luker, tok fortroppen pause. Det var to som gjerne dannet fortroppen, begge på over 90 år;

– Jeg leste om turen i avisen, og tenkte at det ville være trivelig å gå sammen med andre mennesker. Det er sosialt, samtidig som man ikke bør gå alene på tur når man har blitt så gammel som meg. Jeg liker jo egentlig å gå mye fortere enn dette, men velger dette for det sosiale, forklarte Odd Borge (91) som også stadig er å se på motorsykkelen sin.

Odd Borge (91)

Finn Göransson (92) har alltid vært aktiv, med 60 år som speider og leder stadig noen turer for seniorgruppa i Turistforeningen.

– Dette er et veldig fint tiltak. Jeg ser jo hvor mange som er interessert. Det å være aktiv og ute i frisk luft har alt å si for å holde seg frisk, ikke minst det å holde seg frisk i hodet. Dette er jo en kosegruppe for den som ikke kan gå så fort, rolig og sosialt.

Finn Göransson (92), til venstre, sammen med turleder Erik Leister (75)

Sakte og ikke langt

Erik Leister, mangeårig turleder i Turistforeningen var veldig fornøyd med oppslutningen og gleder seg til fortsettelsen.

– Jeg er selv under opptrening etter en skade, og vet hvordan det er å bli fort sliten. Dette er turen for oss som er litt skakke og skjeve. Vi gå sakte og vi skal ikke gå langt. Denne måneden starter vi fra Stjernehallen og legger turene rundt her, neste måned tenkte vi å prøve Kråkerøy, men alle er med på å bestemme dette. Avgjørelsene tar vi over nistepakka.

Flotte omgivelser langs dammene

I dag går turen igjen fra parkeringsplassen på oversiden av Stjernehallen, med oppmøte 11.00. Her er det bare å møte opp for alle som ønsker å være med. Værmeldingen viser perfekt turvær. Husk gode sko, nistepakke og drikke.

Vel møtt!

Tagger:, , , , ,

Spor fra din side.

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å kunne skrive kommentarer.