Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Trodde det var kolikk da barnet bare skrek

Thomas og Karoline hadde lengtet og gledet seg i tre år til å få barn. Det ble en brutal start, ikke minst for lille Max. De første ukene av livet hans var fylt av smerte. Heldigvis fantes det en løsning.

– Etter en uke på nyfødtintensiven ga jeg opp å gi Max melk. Han gråt ikke, han skrek høyt hver gang jeg prøvde. Og det gjorde han også da vi kom hjem. Vi var sikre på at det var kolikk. Det var det ikke, forklarer Karoline, mamma til Max(2,5 år).

Komplisert fødsel
Det hele startet ved fødselen. Etter tre år med forsøk var lykken fullkommen da Karoline og Thomas endelig ble gravide. Svangerskapet var helt uten komplikasjoner, og de så for seg en fødsel på sykehuset med dobbeltrom, kjærlighet og badekar. Det ble ikke helt sånn.

– Han ville ikke ut, uansett hva de prøvde. Han var stor, en arm lå i veien og det var rett og slett ikke plass nok. Det ble også prøvd sugekopp før de endelig besluttet å ta hastekeisersnitt. Den harde fødselen og det at Max fikk et stort hematom, nærmest en stor blodblemme i hodet fra sugekoppen, gjorde at vi lå på hver vår intensivavdeling det første døgnet, uten å se hverandre. Thomas kom med bilder av Max, så jeg i hvert fall fikk se hvordan han så ut.

Klarte ikke å amme
Endelig skulle mor og barn få være sammen, men heller ikke det gikk som ønsket. Han ville ikke ha melk, de prøvde alt, også pumping og flaske. Men han bare skrek. Det endte med mating gjennom sonde.

– Han lå på intensiven en uke før vi fikk han hjem.  Hver gang jeg prøvde å amme han skrek han høyt, og etter en uke ga vi opp. Skrikingen økte da vi kom hjem. Han skrek, altså ikke noe vanlig gråt, i ett hver kveld fra 19 til 01. Vi prøvde alt, gikk lange turer, mye i Gamlebyen, for vi hadde jo hørt at ruglete underlag var bra for å få barn til å sove og ro seg.

I dag er Max en glad og aktiv gutt med en forkjærlighet for dinosauruser.

Smerter i nakken
De trodde det var kolikk. Pappa Thomas kjente til Kromi, der han tidligere hadde fått behandling for en vond rygg. Han visste også at de var gode med barn.

– Bent Brask sa med en gang vi kom; “ikke rart det har vært vanskelig å amme, for han har smerter fra nakken. Han behandlet Max og myket opp nakkemusklene, tok så godt vare på oss, spurte og lyttet, og la vekt på at det ikke var mor som gjorde noe galt ved amming, fortsetter Thomas før Karoline fortsetter;

– Den første kvelden etter behandlingen gråt Max litt, men sovnet etterhvert og sov hele natten. Morgenen etter hadde han et helt annet ansiktsuttrykk da han våknet. Det var så deilig å se. Vi fikk så dårlig samvittighet siden vi da visste hva som hadde plaget han. Vi som i god tro hadde ristet oss over brosteinene i Gamlebyen.

Fra hjulbent til rette ben
De fortsatte med oppfølging, og Max utviklet seg til en blid og lykkelig gutt. Han begynte å gå allerede ved 10 måneders alder. Barnehagen kommenterte at han  så veldig hjulbent ut, noe som jo foreldrene også hadde lagt merke til. De tok det opp med Brask, som utvidet behandlingen til hofter og ben.

– Det høres ganske utrolig ut, men etter et par behandlinger gikk han mer stabilt og  så ikke hjulbent ut lenger! Da vi leverte han i barnehagen ble de enda mer overrasket og utbrøt “Hva har skjedd med bena til Max?”. Hverken de eller vi trodde at det kunne fikses så enkelt og raskt, utdyper Karoline.

Karoline og Thomas er så glad for at de fikk løst problemene til Max så tidlig.

Glad gutt
Nå har Max blitt 2,5 år, smilet er aldri langt unna, han er aktiv og trygg. Og mamma Karoline og pappa Thomas er lettet og glade for utfallet.

– Vi er så glad for at dette ble oppdaget tidlig i livet til Max, og vet ikke hvordan det hadde gått om vi ikke hadde oppsøkt Kromi Helse. Brask har tatt så godt vare på oss underveis, det har blitt lange samtaler som like mye har handlet om oss som par. Han ble nesten som psykologen vår, og gjorde mye godt på mange felt, avslutter Thomas.

Tagger:, , , , , , , , , , ,

Spor fra din side.

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å kunne skrive kommentarer.