Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Reidun(75) er sprek som en fole og smertefri tross hjerneslag og kreftoperasjon

Vonde hofter førte henne til Kromi for snart 20 år siden. Da hun var kvitt det, fortsatte hun likevel å gå dit jevnlig. Det har hjulpet henne gjennom en stor kreftoperasjon, hjerneslag og holder henne smertefri og frisk.

– Jeg vil våge å påstå at jeg fikk gjennomslag for den kreftoperasjonen takket være behandling hos Kromi. Behandlingen har gjort meg både frisk, smertefri og sprek.

Kunne nesten ikke gå For 19 år siden opplevde Reidun Johansen(75), som har vært yrkesaktiv innen logistikk- og transportadministrasjon hele livet, at hun nesten ikke kunne bevege seg på grunn av smerter i hoftene. Både hun og mannen elsket å gå lange turer, men nå var det helt umulig. En fysioterapeut sendte henne videre til det som da het Manuelterapiklinikken, nå Kromi Helse.

– De tok for seg hele kroppen, og brukte en trykkbølgemaskin som løste opp det som viste seg å være betennelse i slimposene. De første behandlingene var smertefulle, men etterhvert ble det bedre. Etter to år var jeg helt kvitt alle plagene, med en behandlingstur arrangert av klinikken til Thailand som prikken over i’en. Varmen der sammen med behandlingene løste opp det siste. Siden har jeg ikke hatt vondt noe sted.

Kreftoperasjon og hjerneslag Et hjerneslag i 2010 stoppet ikke den driftige damen. Hun havnet på sykehuset i 10 dager, ble medisinert, men ellers kom hun fra det helt uten mén og var i gang med trening igjen kort tid etter. I 2017 fant legene ved en tilfeldighet en ondartet svulst på bukspyttkjertelen.

– Det måtte en krevende operasjon til, og det var litt tvil om jeg kunne få den på grunn av høy alder. Men etter at de undersøkte meg grundig og så hvor god form jeg var i, ga de klarsignal. Alle årene med trening og behandling hos Kromi hadde gjort nytte.

Operasjonen var tøff, men de fikk fjernet alt av kreft, og allerede en måneds tid etter var hun igjen på plass hos Kromi og fysio- og manuellterapeut Pål Gunnar og begynte opptrening.

– Det føltes så trygt etter operasjonen å ha Pål Gunnar der, som visste akkurat hva jeg kunne gjøre og hvor langt jeg kunne presse meg. Jeg har jo en tendens til å trå til hardt når jeg først setter i gang, smile den nå pensjonerte distribusjonssjefen for Linjegods og Mascot Electronics.

Trener med damene Reidun går fremdeles en dag i uka for trening. Hun og fem andre damer utgjør en gruppe som trener fast med Pål Gunnar.

– Pål Gunnar er verdens beste og super med oss damene, vi har det så hyggelig sammen. Om man ikke er det fra før, så blir man i godt humør når man kommer dit. Han er flink til å styre treningen etter hva hver enkelt kan, og får jeg vondt et sted fikser Pål Gunnar det raskt. Også har vi mye balansetrening, og det er så viktig, egentlig for alle aldre!

– Det er det jeg bruker Kromi til nå; trening og vedlikehold. De tar så godt vare på oss; får deg til å føle deg så velkommen og vet ikke hva godt de kan gjøre.

Tagger:, , , , , , ,

Spor fra din side.

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å kunne skrive kommentarer.