Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Top A

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Fra knuseskader i ben til spretten 75-åring.

Erik Leister (75) har alltid vært aktiv, og har ingen planer om å pensjonere seg, verken som fotterapeut eller som en av Skiklubbens løypegjeng. Da han knuste benet i en ulykke var eneste tanke å komme seg opp og ut igjen. Det fikk han hjelp til hos Kromi.

– Hos Kromi får jeg moralsk støtte. Jeg er veldig fornøyd. Har jeg slitt med noe en dag, forklarer jeg hvor det har gjort vondt, så går Brask rett på problemet, myker opp og styrker muskulaturen der problemet er. Og etterpå er det bra igjen. Jeg jobber jo selv med mennesker og ser for en fin måte de jobber på, og tar med meg det til eget arbeid.

Fikk drensrør over benet Fotterapeuten Erik Leister på 75 er en del av Fredrikstad Skiklubbs løypegjeng, en gruppe ildsjeler som  er med på å tilrettelegge Skiarenaen ved «gamle Veum sykehus», og ellers sørger for fine løyper i marka. Men som også koser seg veldig med jobben de gjør.

Leister trives ute, enten det er i egen hage eller med Skiklubbens løypegjeng.

Det var i arbeid sammen med denne gjengen han i mai 2017 fikk et drensrør over kneet, noe som førte til store knuseskader i benet. Det ble skruer og skinner, og et ganske så skjevt ben var det foreløpige resultatet. Benet helt skjevt Nå er ikke Leister en mann som legger seg til. Han måtte opp og ut. Først ble det turer i Østfoldhallen, senere i skogen.

– Kona kjørte meg opp i Østfoldhallen. Første gangen brukte jeg en time på en runde, etterhvert gikk det mye raskere. Det var hyggelig, og jeg møtte ofte kjente der. Vennene kalte meg “skjeviben”, for benet sto jo helt i vinkel og så rart ut der jeg kom gående.

Nytt kne og opptrening I april 2018 var det endelig klart for å få operert inn et nytt kne, etter mange utsettelser. Dessverre førte dette til infeksjon, stafylokokker og isolat, som igjen førte til store sår og behov for hudtransplantasjon.

Leister viser frem arr etter operasjon, etter hudtransplantasjon og alt metallet som måtte til for å støtte opp benet etter ulykken.

Men så var han endelig klar for å jobbe seg tilbake til den han var før ulykken.

– Jeg gikk allerede til Kromi før alt dette skjedde, men da kun for “velvære”. Pål Gunnar mørnet indrefiletene mine, ler Leister, som han ofte gjør.

Men nå hadde han fått klar beskjed av legene om å gå til fysioterapi for å trene opp det nye kneet, og Bent Brask ble en del av teamet. Han går fast tre ganger i uka til behandling, som består av alt fra massasje til trening i apparater. Men også mye prat og omtanke.

– Bent Brask har en fantastisk evne til å “se med fingrene” og lete opp hvor problemet er. Jeg har lært mye. Både han og Pål Gunnar har en fin måte arbeide på, man føler at man blir tatt vare på.

Tagger:, , , ,

Spor fra din side.

Kommentarer (1)

  • Ut i naturen i sakte fart - KROMI HELSE

    |

    […] Turistforeningen i mange år. Samtidig er han en del av dugnadsgjengen til Fredrikstad Skiklubb. I 2017 fikk han knuseskader i kneet, og har gått gjennom en lengre rehabiliteringsperiode. Turleder er selv under opptrening Leister […]

    Reply

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å kunne skrive kommentarer.